HENDE: BROJNO STANJE KFORA OSTAJE ISTO

Izvor: Kurir, 06.Okt.2011, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HENDE: BROJNO STANJE KFORA OSTAJE ISTO

BRISEL - Bezbednosna situacija na Kosovu je krhka i još se nisu stvorili uslovi za smanjenje broja vojnika Kfora, izjavio je ministar odbrane Mađarske Čaba Hende.

Hende je izjavu dao mađarskoj agenciji MTI posle sastanka u Briselu sa komandantom snaga NATO u Evropi, admiralom Džejmsom Stavridisom.

Hende je kazao da se sa takvom pozicijom američkog admirala saglasila većina ministara odbrane zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << NATO koja učestvuje na dvodnevnom sastanku u Briselu. Mađarski ministar je rekao i da bi NATO trebalo da bude oprezan kada je reč o smanjenju broja vojnika Kfora i da, pre povlačenja bilo kakvog poteza, oprezno ispita da li su se za tako nešto stvorili uslovi.

U ovom trenutku u okviru snaga Kfora na Kosovu služi 250 mađarskih vojnika, navodi MTI.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.