Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guskova: Odnosi između Rusije i Crne Gore će nastaviti da se pogoršavaju

Guskova smatra da je glavni razlog zbog kojeg NATO zove Crnu Goru u svoje redove suprotstavljanje ruskom uticaju na Balkanu.
„Nepovoljna situacija“: Jesu li se ruski turisti ohladili prema Crnoj Gori?
„Evropa i SAD su insistirale na tome da Crna Gora uđe u NATO samo da bi napakostile Rusiji, da bi joj pokazale da joj čak i najpredaniji prijatelji okreću leđa“, rekla je Guskova. Ona takođe smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Milo Đukanović više neće biti potreban Evropi kada ispuni taj zadatak.
Tako se i objašnjava antiruska retorika crnogorskog rukovodstva, koje je optužilo Moskvu za organizovanje puča protiv Đukanovića. „Rusija se nije mešala u unutrašnju i spoljnu politiku svih balkanskih zemalja, ali unutrašnji otpor prema NATO-u se morao na neki način slomiti. Zato je bilo potrebno izmisliti situaciju i optužiti Rusiju za mešanje u unutrašnje poslove“, kaže profesor Guskova.
Svi pučevi vode u NATO

Ona takođe predviđa da će se odnosi između Rusije i Crne Gore samo pogoršavati nakon ulaska zemlje u NATO.
„Na toj teritoriji na kojoj je, kako su oni mislili, Rusija uticala, razvijaće se NATO infrastruktura. Obavezno će se pojaviti vojne baze i povećati broj NATO vojnika“, smatra Jelena Guskova.
A to će uticati na turističku privlačnost zemlje, dodaje ona. Ipak, ekspert ne gubi nadu u bolju budućnost.
„Naši odnosi, posebno među narodima, će ući u fazu stagnacije, ali nikada se neće prekinuti. Između Crnogoraca i Rusa će uvek biti uzajamne ljubavi“, veruje Guskova. 
Diskusija na ruskoj televiziji NTV: Šta će NATO-u Crna Gora i obratno?

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Đukanović: NATO satisfakcija zvaničnoj politici Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jun.2017

Za bivšeg crnogorskog premijera i lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, članstvo u NATO znači da evropski kvalitet života za Crnu Goru više nije stavka na listi želja, nego realna šansa da se taj cilj sada dostigne. "NATO je i satisfakcija za zvaničnu crnogorsku politiku...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.