Gregory Porter objavio novi album kao posvetu Natu Kingu Coleu

Izvor: BalkanRock.com, 09.Nov.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gregory Porter objavio novi album kao posvetu Natu Kingu Coleu

Gregory Porter predstavlja svoje već dugo iščekivano peto studijsko izdanje Nat “King” Cole & Me, najavljeno pjesmom „Smile“, a koje nasljeđuje album Take Me to The Alley (2016.).

Album dolazi u standardnom obliku s dvanaest pjesama te u deluxe izdanju s tri dodatne pjesme. Kao što i samo ime govori, izdanje je posveta njegovom idolu, legendarnom pjevaču i pijanistu Nathanielu Coleu, umjetničkog imena Nat “King” Cole.

“Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << je poseban; ostavio je divnu glazbu iza sebe. Toliko divnu da jednostavno moraš slušati i biti inspiriran”, navodi Porter te nadodaje: “Jedino prirodno je da se vratim korijenima svoje inspiracije i tamo odakle dolazim. Taj korijen su moja majka, gospel glazba i Nat King Cole.”

Uz pomoć šesterostrukog dobitnika Grammyja, aranžera Vincea Mendoze i London Studio orkestra, pijanista Christiana Sandsa, basista Reubena Rogersa, bubnjara Ulyssesa Owensa te specijalnog gosta na trubi – Terencea Blancharda, Gregory Porter obradio je i neke od Coleovih najcjenjenijih klasika. Stoga na novom tribute izdanju imamo prilike čuti klasike kao što su „Mona Lisa“, „L-O-V-E“, „Nature Boy“, „The Christmas Song“ ili već spomenuta pjesma „Smile“, za koju je dostupan i prateći videospot.

Nat ‘King’ Cole & Me sniman je u Air Studios u Londonu, a osim spomenutih klasika na albumu se nalazi i pjesma Gregorya Portera „When Love Was King”, koja dolazi s njegovog izdanja Liquid Spirit (2014.), ali u nešto drugačijem aranžmanu.

Novi studijski album Nat ‘King’ Cole & Me hrvatskoj publici dostupan je u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.

Popis pjesama – deluxe izdanje:
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.