Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Graso: KFOR ostaje na Koosvu i štitićemo sve građane

PRIŠTINA

(FoNet)

Portparol Kfora Vinćenco Graso rekao je večeras za RTS da će sve članice Alijanse imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO na Kosovu, a u odnosu prema Kosovskim bezbednosnim snagama.

On je rekao da Kfor ostaje na Kosovu, kao i da je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu.

KFOR je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << NATO misija, on je ovde i dalje shodno Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, da bi garantovao bezbednu i sigurnu sredinu. Kada NATO bude ponovo ocenio angažman, Kfor će onda sprovesti tu odluku. Na pitanje da li je Rezolucija 1244 važeća, Graso je rekao „da, apsolutno, ništa se nije promenilo od juče“.

Biće potrebno vreme za kompletnu vojsku. U svakom slučaju Kfor ostaje ovde, on je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu, rekaoje Graso.

Na konstataciju da su Srbi zabrinuti i da li mogu računato na zaštitu KFOR, on je odgovorio sa da „Mi smo ovde da bismo štitili sve građane kao što je Kfor radio u proteklih gotovo 20 godina. Veoma smo odlučni i posvećeni da ispunjavamo naš mandat, a prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti“, rekao je Graso.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor ostaje na Kosovu

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018

Portparol Kfora Vinčenco Graso rekao je za RTS da će sve članice Alijanse imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO na Kosovu, a u odnosu prema Kosovskim bezbednosnim snagama...On je rekao da Kfor ostaje na Kosovu i Metohiji, kao i da je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.