Generalni sekretar NATO doputovao u višednevnu posetu Srbiji

Izvor: Beta, 06.Okt.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar NATO doputovao u višednevnu posetu Srbiji

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u višednevnu posetu Srbiji tokom koje će, kako je ranije najavljeno, učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu i prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori MUP Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, Stoltenberga su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli. NATO je ranije saopštio da će Stoltenberg tokom posete Beogradu razgovarati sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić. Stoltenberg i Vučić će 8. oktobra prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.Istog dana će u beogradskom hotelu "Hajat" učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu koga organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dnevnik u 19 (6.10.2018)

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018

Vučić ne misli da je spoljni faktor najveća pretnja po Srbiju, kako to tvrde u BIA; U višednevnu posetu Srbiji stigao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg; Vansi još nije preuzeo beogradski aerodrom Nikola Tesla, a nisu saopšteni ni detalji ugovora o koncesiji; Umrla legendarna španska operska...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.