Stigao Stoltenberg, dočekao ga Vulin FOTO

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao Stoltenberg, dočekao ga Vulin FOTO

Beograd -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg stigao je danas u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Dočeku generalnog sekretara NATO prisustvovao je i ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavljeno na sajtu Alijanse, generalni sekretar NATO-a boraviće u Srbiji od 6. do 8. oktobra.

Pred dolazak u beograd, Stoltenberg je u intervjuu za "Blic" rekao da NATO podržava proces normalizacije odnosa između Beograda i Prištine i važno je da se on nastavi.

Upitan da prokomentariše ideju o razgraničenju koja se pominje kao mogućnost za rešenje kosovskog pitanja, Stoltenberg je, uoči posete Srbiji, rekao da to nije nadležnost NATO-a.

"Ono što mogu da kažem jeste da svesrdno podržavamo proces normalizacije odnosa između Beograda i Prištine i važno je da se on nastavi. To je važno za mir i bezbednost u regionu, a politički lideri tu imaju veoma važnu ulogu da odigraju", rekao je Stoltenberg.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stoltenberg: Odličan odnos NATO i Srbije, podržavamo dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2018

NATO snažno podržava dijalog između Beograda i Prištine i sve napore koji će dovesti do smanjenja tenzija i rešiti nesporazume, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg...Stoltenberg, koji je danas stigao u posetu Srbiji, naglasio je u intervjuu za Pink i da NATO ima odličan odnos...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.