General Lazarević: NATO na Uskrs 1999. pokušao kopnenu ofanzivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Lazarević: NATO na Uskrs 1999. pokušao kopnenu ofanzivu

General u penziji Vladimir Lazarević, koji je u vreme agresije NATO na Srbiju 1999. godine bio na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, tvrdi da su snage Alijanse 9. aprila te godine pokušale kopnenu invaziju, ali da je njihov nalet zaustavljen nakon višečasovne borbe.

Lazarević je govorio za "Politiku" o periodu skoro tromesečnog bombardovanja naše zemlje i o dešavanjima na borbenoj liniji u centralnom delu Kosova i Metohije.

"Moram >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO, osim svakodnevnih vazdušnih napada i bombardovanja teritorije Kosova i Metohije, 9. aprila 1999. godine, mislim da je to bilo na Uskrs, pokušali i kopnenu invaziju na našu zemlju", rekao je Lazarević.

"Odbranili smo se i zaustavili napade nakon višečasovne borbe. Hrabro i viteški suprotstavili smo se brojčano jačem neprijatelju na pojasu od petnaestak kilometara duž srpsko-albanske granice. Odbili smo sve njihove napade i nasrtaje", rekao je general i dodao da nikada posle toga pripadnici NATO-a nisu pokušali da "ponovo krenu kopnenim putem na nas".
Pogledaj vesti o: NATO,   Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NATO na Uskrs '99. pokušao kopnenu ofanzivu - odbili smo svaki njhov napad"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2018

General u penziji Vladimir Lazarević, koji je u vreme agresije NATO na Srbiju 1999. godine bio na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, tvrdi da su snage Alijanse 9. aprila te godine pokušale kopnenu invaziju, ali da je njihov nalet zaustavljen nakon višečasovne borbe...Lazarević, koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

"NATO je 1999. pokušao i kopnenu invaziju"

Izvor: B92, 09.Jun.2018

Beograd -- General u penziji Vladimir Lazarević izjavio je da su NATO snage 1999. pokušale kopnenu invaziju koja je zaustavljena, kako kaže, nakon višečasovne borbe..."Moram da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO, osim svakodnevnih vazdušnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.