General Bridlav: Rusija neodgovorna nuklearna sila

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Bridlav: Rusija neodgovorna nuklearna sila

Glavnokomandujući Združenih snaga NATO u Evropi general Filip Bridlav izjavio je danas da ruski planovi o jačanju strateških snage ove godine sa više od 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa nisu prikladni za jednu odgovornu nuklearnu silu. "To nije način na koji se ponašaju odgovorne nuklearne države", rekao je Bridlav Rojtersu, komentarišući jučerašnju izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina. Putin je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Podmoskovlju rekao da će Rusija i dalje poklanjati veliku pažnju razvoju Oružanih snaga i da će već ove godine strateške snage biti popunjene sa više od 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa, koje su u stanju da izbegnu čak i najmodernije sisteme protivraketne odbrane. Takođe, najavio je da će narednih meseci početi testiranje novog radarskog sistema koji će kontrolisati zapadni strateški pravac. "Retorika kojom se povećavaju tenzije u nuklearnom smislu nije odgovorno ponašanje i mi nastojimo i tražimo da te (nuklearne) države postupaju sa tom specifičnom vrstom oružja na odgovorniji način", rekao je Bridlav a prenosi britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

General Bridlav: Tako se ne ponašaju odgovorne nuklearne sile

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 00:06

Glavnokomandujući Združenih snaga NATO u Evropi general Filip Bridlav izjavio je juče da ruski planovi o jačanju strateških snage ove godine sa više od 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa nisu prikladni za jednu odgovornu nuklearnu silu..."To nije način na koji se ponašaju odgovorne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.