GROMOVIT ODGOVOR NA PRETNJE NATO-A: Rusi podižu 50 lovaca, avijacija će protutnjati nebom iznad Crnog mora

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 07:27

GROMOVIT ODGOVOR NA PRETNJE NATO-A: Rusi podižu 50 lovaca, avijacija će protutnjati nebom iznad Crnog mora

Posle nekoliko dana napetih odnosa između Moskve i Zapada, Amerikanci su odustali od namere da u Crno more upute dva razarača

Više od 50 lovaca, bombardera i jurišnih aviona učestvovaće u vežbi ruske avijacije iznad Crnog mora, saopštile su ruske oružane snage.

U vežbi će učestvovati nekoliko tipova "suhoja", uključujući SU-27SM, SU-30SM, Su-24M, SU-25SM3 i Su-34, koji su uvežbavali napade na plovila.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i da su vazdušne snage uvežbavale zaštitu mornaričkih snaga i obezbeđivanje Crnog mora.

Pre tri dana, Crnomorska flota saoptila je da fregata Admiral Makarov, kao i još nekoliko brodova učestvovati na vežbama u Crnom moru.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je, pre najave vežbi, rekao da će Rusija pokrenuti aktivnosti kako bi odgovorila na pretnje snaga NATO, ali je Moskva upozorila da manevre ne treba shvatati kao "pokazatelj agresivnosti".

.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.