Fogo za RTS: Kfor spreman da održi bezbednost na KiM

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fogo za RTS: Kfor spreman da održi bezbednost na KiM

Snage Kfora će sačuvati mir na Kosovu i Metohiji, bez obzira na moguće buduće bezbednosne izazove, kaže u intervjuu za RTS komandant združenih snaga NATO-a u Napulju, admiral Džejms Fogo.
Na pitanje o eventualnoj destabilizaciji, usled ideja o promeni granica na Kosovu i Metohiji, Fogo odgovara da su granice u regionu određene međunarodnim sporazumima i da je deo te regionalne bezbednosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojska Srbije.

Srbija je ključni partner Alijanse na Balkanu, sa kojom godišnje ostvari oko 100 operacija.
"NATO je sa oko 4.000 vojnika Kfora i 20-ak helikoptera osposobljenih za svaku akciju – spreman da na Kosovu održi bezbednost, u slučaju bilo kakvog scenarija, koji bi mogao da proizađe iz dogovora Beograda i Prištine. Odlično sarađujemo sa srpskim snagama preko granice, sa kojima imamo zajedničke patrole. Srećom, Beograd i Priština su odlučili da, uprkos tenzijama posle ubistva Olivera Ivanovića, nastave dijalog", rekao je Fogo.
Dodao je da se raduje da od lidera obe strane čuje koja rešenja predlažu.
"U septembru ću to čuti od predsednika Vučića, kada dođe na Kosovo. On je sposoban diplomata i odličan lider", rekao je komandant Južne komande NATO-a, admiral Džejms Fogo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.