Izvor: RuskaRec.ru, 21.Mar.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAZ: Tilerson stavio Rusiju i Kinu ispred NATO-a

Odluka državnog sekretara SAD Reksa Tilersona da propusti sastanak ministara spoljnih poslova zemalja NATO-a zbog pregovora sa liderom Kine Si Đinpingom, a da zatim poseti Moskvu, izazvala je zabrinutost američkih saveznika u alijansi, piše nemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Zašto Rusija i SAD neće napraviti „dil“? Kako ističe list, „Tilerson nema vremena za svoje kolege iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << NATO-a“, s obzirom da su pregovori sa predsednikom Kine, koji će se održati 6. i 7. aprila na Floridi, za njega prioritet. Osim toga, posle susreta sa Si Đinpingom Tilerson će posetiti Moskvu. Bivši visoki američki zvaničnici smatraju da „ovakvo planiranje sastanaka državnog sekretara može izazvati zabrinutost saveznika SAD“. Po njihovom mišljenju, „Tilerson na taj način može da pojača utisak da SAD flertuju sa Moskvom“, navodi se u članku, prenosi RIA „Novosti”.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

RUSIJA I KINA TRLJAJU RUKE Trampova administracija nikada nije udarila OVAKAV ŠAMAR NATO-u

Izvor: Blic, 21.Mar.2017

Američki državni sekretar Reks Tilerson saopštio je da planira da propusti sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO alijanse koji se održava 5. i 6. aprila, a kao razlog naveo je posetu kineskog predsednika Sija Đinpinga Sjedinjenim Državama, tačnije Trampovom rizortu Mar-a-Lago...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.