Eskobar: U crnogorsku vladu mogu oni koji podržavaju NATO, EU i Ukrajinu

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 14:58

Eskobar: U crnogorsku vladu mogu oni koji podržavaju NATO, EU i Ukrajinu

Crna Gora ima jedinstvenu priliku da ubrza svoj put ka Evropskoj uniji, ocenio je izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Prema njegovom mišljenju, u novu crnogorsku vladu treba da uđu oni koji podržavaju NATO, EU i Ukrajinu.

Eskobar je komentarisao početak konsultacija o mandataru za sastav nove vlade i istakao da su SAD ohrabrene demokratskim napretkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore, koji uključuje nedavnu nesmetanu tranziciju predsedničke vlasti i parlamentarne izbore.

“Crna Gora sada ima jedinstvenu priliku da ubrza svoj put ka EU”, kazao je Eskobar u izjavi za agenciju Mina. Kako je naveo, nedavni predsednički i parlamentarni izbori naglasili su snažnu želju građana Crne Gore za evropskim integracijama, evroatlantskim vrednostima, kao i njihovu podršku NATO-u, preneo Tanjug. Ponovio je da se SAD raduju brzom formiranju nove vlade i precizirao ko treba da čini novu izvršnu vlast: "Čiji članovi podržavaju pristupanje Crne Gore EU, jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini, građansku prirodu države, poštovanje ljudskih prava, unapređenje uslova za rad dinamičnog civilnog društva i koji teže unapređenju reformi za postizanje tih ciljeva", rekao je Eskobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eskobar: Radujemo se brzom formiranju nove vlade Crne Gore

Izvor: Danas, 01.Avg.2023

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da članovi buduće Vlade Crne Gore treba da podržavaju pristupanje Evropskoj uniji, jedinstvenu podršku NATO saveza Ukrajini, građansku prirodu države i poštovanje ljudskih prava.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.