EKSKLUZIVNO: KFOR transportuje svoje ranjene (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 29.Maj.2023, 22:31

EKSKLUZIVNO: KFOR transportuje svoje ranjene (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: KFOR transportuje svoje ranjene (VIDEO) Tokom današnjeg nasilja u Zvečanu, na Kosovu i Metohiji, koje je isprovocirao NATO, odnosno KFOR, više njihovih vojnika je ranjeno.




Povređeni su u kasnim popodnevnim časovima transportovani helikopterima, pretpostavlja se, do bolnice koja se nalazi u američkoj bazi Bondstil.

Sam transport ranjenih nije bilo dozvoljeno pratiti ali je očigledno da se radi o većem broju povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << jer su za tu potrebu bila angažovana dva helikoptera koja su napravila desetak uzastopnih sletova na terenu kraj samog naselja.
Do jednog od najvećih nasilja na Kosovu i Metohiji a u kome je učestvovao KFOR, došlo je danas u Zvečanu kada su bez opravdanog razloga vojnici KFOR-a napali građane koji su mirno protestovali i u više navrata sami doprinosili smirivanju tenzija. Ipak, oko 16 časova popodne, američki oficiri komandovali su napad na meštane.

Protest je izbio nakon nasilne uzurpacije zgrada opština i neslaganja Srba sa severa Kosova i Metohije da njihovim opštinama, a time i životima, upravlja šačica separatista koja je po svakom osnovu na vlast došla nelegalno.
Ipak, američki i britanski oficiri i strukture bezbednosti na KiM, oštro su protiv bilo kakvog plana osim potpune okupacije i ovog dela Kosova i Metohije na kome žele da zaokruže ilegalnu, takozvanu "republiku Kosovo" odakle su, svuda gde je to bilo moguće, Srbi proterani.
Sledi i ostali materijal zabeležen tokom današnjeg protesta i nasilja koje jeizazvao KFOR, odnosno NATO. Pratite KM novine!

* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.