Dok Vučić vodi Srbiju, bićemo vojno neutralni

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dok Vučić vodi Srbiju, bićemo vojno neutralni"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je posetu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Srbiji.

Vulin je istakao da će Srbija ostati vojno neutralna sve dok na njenom čelu bude Aleksandar Vučić, a on ministar odbrane.

"Pozdravljam posetu generalnog sekretara NATO-a, za nas kao vojno neutralnu zemlju, od velikog je interesa da imamo dobre odnose s NATO-om, ODKB-om, SAD, Ruskom Federacijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i sa Kinom i ostalim državama", rekao je Vulin odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše posetu Stoltenberga Srbiji i vežbu pripadnika MUP-a i NATO-a koja će sutra biti održana u Mladenovcu.

"To je vežba koja se radi po NATO standardima, prošle godine je izvedena u Bosni i Hercegovini, težišni organizator je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo odbrane učestvuje sa 34 pripadnika. Za nas je svaka vežba uvek odlična prilika da pokažemo šta smo sve naučili i naravno da učimo od drugih", rekao je Vulin o civilnoj vežbi za reagovanje u vanrednim situacijam, u kojoj će učestvovati 2.000 ljudi iz 38 zemalja.

On je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, naveo da svi poštuju vojnu neutralnost Srbije, i Ruska Federacija i NATO, i ODKB i SAD, i to zato što je ona čvrsto i principijelno upravo na toj poziciji.

"Tako će biti dok Srbija bude odlučivala o tome, dok Aleksandar Vučić bude vodio Srbiju i dok ja budem ministar odbrane", naglasio je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Dok Vučić vodi Srbiju, bićemo vojno neutralni

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2018

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je posjetu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Srbiji, ali je istakao da će ona ostati vojno neutralna sve dok na njenom čelu bude Aleksandar Vučić, a on ministar odbrane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.