Vulin: Srbiji važno da održava dobre veze sa svim spoljnopolitičkim akterima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbiji važno da održava dobre veze sa svim spoljnopolitičkim akterima

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je pozdravio posetu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i naveo da je za Srbiju kao vojno neutralnu zemlju važno da održava dobre odnose sa NATO-om, Organizacijom Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), SAD, Rusijom, Kinom i ostalim državama.

On je za vežbu pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i NATO koja će sutra biti održana u Mladenovcu rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je to vežba koja se radi po NATO standardima, da je prošle godine izvedena u Bosni i Hercegovini i da Ministarstvo odbrane učestvuje sa 34 pripadnika.

"Za nas je svaka vežba uvek odlična prilika da pokažemo šta smo sve naučili i naravno da učimo od drugih. Svi poštuju našu vojnu neutralnost, i Rusija i NATO i ODKB i SAD, zato što smo mi čvrsto i principijelno upravo na toj poziciji", kazao je Vulin i dodao da će tako biti "dok Srbija bude odlučivala o tome, dok Aleksandar Vučić bude vodio Srbiju i dok on bude ministar odbrane".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nalazi se višednevnoj poseti Srbiji tokom koje će učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu i prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori MUP Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRČ), specijalizovana agencija NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Važno je da Srbija i sa NATO-om održava dobre odnose

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je pozdravio posetu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i naveo da je za Srbiju kao vojno neutralnu zemlju važno da održava dobre odnose sa NATO-om, Organizacijom Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), SAD, Rusijom, Kinom i ostalim državama...On...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.