Dodik: Mesić je militantan čovek

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2010, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Mesić je militantan čovek

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavo je danas da je odlazeći hrvatski predsednik Stjepan Mesić "militantan tip čoveka" i da je njegova najnovija izjava prva pretnja nasiljem od Dejtonskog sporazuma, koja je time ozbiljnija kada se zna da je Hrvatska članica NATO-a.

Reagujući na izjavu Mesića da bi koristio vojnu silu protiv RS, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi organizovala referendum o otcepljenju od BiH, Dodik je u Petrovu izjavio da je odlazeći hrvatski predednik ponovo "promašio i cilj i metu", jer u Srpskoj na dnevnom redu nije referendum o samostalnosti, nego o odbrani Dejtonskog sporazuma.

Dodik je naveo da je Mesić svoju političku karijeru počeo tako što je pripremio političke uslove za nasilje na prostoru bivše Jugoslavije i omogućio njen raspad, koji je doveo do ogromnih zločina na tom prostoru. Premijer Srpske je istakao da Mesić ima najmanje kredibiliteta da priča o pravu bilo kog naroda, države ili njenog dela, s obzirom da je otišao na Kosovo i podržao jednostrano proglašenu nezavisnost, čime je prizano političko i pravno nasilje.

Dodik je rekao da je Mesić uspeo upravo ono što prigovara međunarodnoj zajednici - da svima manipuliše.

"Uspeo je da izmanipuluše međunarodnu zajednicu, jer je kupujući svoju slobodu otišao u Hag i svedočio protiv hrvatskih generala, što govori o njegovom karakteru", naveo je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, jasno je da je Mesić na kraju svog političkog života i da je u tom pogledu potpuno izgubio kredibilitet za bilo kakav referentan razgovor o njemu u budućnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.