Deminer teško povređen na Kopaoniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deminer teško povređen na Kopaoniku

Pripadnik Centra za razminiranje teško je povređen juče tokom uništavanja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine na Kopaoniku. Povređeni se nalazi van životne opasnosti.

Povodom toga što je juče tokom izvođenja radova na projektu za humanitarno razminiranje i čišćenje kopnenih površina, pripadnik centra teško povređen tokom uništavanja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kopaoniku, Centar za razminiranje je saopštio da su radovi na tom projektu prekinuti i da je formiranja Komisija za utvrđivanje načina na koji je došlo do nesreće.

Investitor radova, koji je i vlasnik zemljišta na kom se obavljaju radovi i koji je i na tenderu izabrao izvođača jeste Kontrola letenja Srbije i Crne Gore "SMATSA".

Sumnja se da se u Srbiji mine nalaze na prostoru od oko dva miliona kvadratnih metara, kasetna municija na prostoru od oko tri miliona kvadratnih metara, dok se avionske bombe - rakete nalaze na više od 150 lokacija, saopštio je danas Centar za razminiranje.

"Prema podacima iz avgusta 2016, do sada je od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava očišćen prostor od oko 20 miliona kvadratnih metara", naveo je centar u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DOBRE VESTI: Povređeni deminer van životne opasnosti

Izvor: Kurir, 22.Avg.2016

...Deminer je radio na čišćenju terena od kasetne municije, koji nije dostupan civilnom stanovništvu, a koji je naručila Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, dodaje se u saopštenju..Tim Centra za razminiranje se odmah po prijemu informacije o nesreći uputio na lokaciju gde se obavljaju radovi,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.