DOBRE VESTI: Povređeni deminer van životne opasnosti
Foto: Printscreen FB

DOBRE VESTI: Povređeni deminer van životne opasnosti

Crna Hronika -

BEOGRAD - Deminer M. G. (42), koji je u nedelju teško povređen prilikom otkopavanja kasetne municije na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, je van životne opasnosti i nalazi se na lečenju u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije (KCS) u Beogradu, saopštio je danas Centar za razminiranje.

Deminer je radio na čišćenju terena od kasetne municije, koji nije dostupan civilnom stanovništvu, a koji je naručila Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, dodaje se u saopštenju.

Tim Centra za razminiranje se odmah po prijemu informacije o nesreći uputio na lokaciju gde se obavljaju radovi, kako bi na licu mesta sagledao činjenično stanje u cilju preduzimanja odgovarajućih mera u okviru svojih nadležnosti, saopštio je Centar za razminiranje.

U međuvremenu, radovi na Pančićevom vrhu su prekinuti i formirana je komisija za utvrđivanje načina na koji je došlo do nesreće.

Prema podacima Centra, sumnja se da se na teritoriji Srbije kasetna municija nalazi na površini od oko tri miliona metara kvadratnih, mine se nalaze na dva miliona metara kvadratnih, a avionske bombe i rakete na više od 150 lokacija.

Do sada je od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava očišćen prostor od 20 miliona metara kvadratnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track