Deminer teško povređen na Kopaoniku

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deminer teško povređen na Kopaoniku

Pripadnik Centra za razminiranje teško je povređen prilikom uništavanja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine na Kopaoniku. On je prebačen iz novopazarske Opšte bolnice na VMA. Deminer nije u životnoj opasnosti.
Načelnik Hirurgije u toj zdravstvenoj ustanovi Kemal Brničanin rekao je da je deminer teško povređen i da je u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dijagnostika.
Kako je naveo, radi se o povredama lica, očiju, gornjih ekstremiteta i grudnog koša, te povrede ga životno ne ugrožavaju, ali je odlučeno da se pacijent stabilnih vitalnih parametara uputi na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.
Pacijentu je urađen skener vrata i grudnog koša i konstatovane su povrede dušnika, kao i prisustvo gelera u desnom oku.
"U dijagnostiku su bili uključeni, pored opšteg hirurga, maksilofacijalni hirurg, ortoped traumatolog, neurolog, oftalmolog i radiolog. Rane su zbrinute i uključena je odgovarajuća terapija", objasnio je Brničanin.
Deminer je povređen ispod Pančićevog Vrha, na lokaciji gde se već godinama uklanjaju zaostale bombe.
Na ovoj lokaciji prilikom uklanjanja minsko ekslozivnih sredstava 2012. godine u dva navrata život su izgubila tri deminera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Deminer teško povređen na Kopaoniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016

Pripadnik Centra za razminiranje teško je povređen juče tokom uništavanja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine na Kopaoniku. Povređeni se nalazi van životne opasnosti...Povodom toga što je juče tokom izvođenja radova na projektu za humanitarno razminiranje i čišćenje kopnenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.