Deaktivirana NATO bomba kod Bosilegrada

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2010, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deaktivirana NATO bomba kod Bosilegrada

U selu Musulj, u opštini Bosilegrad na jugu Srbije stručni tim za neeksplodirana ubojna sredstva deaktivirao je projektil kojim su NATO avioni 1999. godine gađali TV repetitor na Besnoj kobili.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog okruga Drakče Stanojković je saopštio da je komplikovana operacija deaktiviranja uspešno izvedena uz pomoć i kordinaciju više državnih organa Republike Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Avio bomba je tipa MK-83, dužine 190 santimetara, teška 500 kilograma. To je jedan od projektila kojim je u četiri pokušaja, sa 12 projektila, u maju i junu 1999. godine, gađan televizijski repetitor Besna kobila", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, deaktiviranje, a potom i uklanjanje NATO projektila, realizovano je po naredbi načelnika Uprave za vanredne situacije Milana Popadića, a pod rukovodstvom i nadzorom potpukovnika Srđana Gavrilovića, šefa Odseka za neeksplodirana ubojna sredstva.

Stanojković je obavestio medije da će druga aviobomba, koja se nalazi u neposrednoj blizini ove, biti uklonjena kada se stvore potrebni uslovi, s obzirom na to da se nalazi na nepristpačnom terenu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deaktiviran NATO projektil težak pola tone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2010

BOSILEGRAD -..U selu Musulj, u opštini Bosilegrad, stručni tim za neeksplodirana ubojna sredstva deaktivirao je projektil kojim su NATO avioni 1999. godine gađali TV repetitor na Besnoj kobili...U saopštenju načelnika Odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog okruga Drakčeta Stanojkovića, kaže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Deaktiviran NATO projektil od pola tone kod Bosilegrada

Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2010, 06:59

BOSILEGRAD - U selu Musulj, u opštini Bosilegrad, stručni tim za neeksplodirana ubojna sredstva deaktivirao je projektil kojim su NATO avioni 1999. godine gađali TV repetitor na Besnoj kobili...U saopštenju načelnika Odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog okruga Drakčeta Stanojkovića kaže...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.