DEAKTIVIRAN NATO PROJEKTIL OD 500 KILOGRAMA KOD BOSILEGRADA

Izvor: Kurir, 28.Maj.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEAKTIVIRAN NATO PROJEKTIL OD 500 KILOGRAMA KOD BOSILEGRADA

BOSILEGRAD - U selu Musulj, u opštini Bosilegrad, stručni tim za neeksplodirana ubojna sredstva deaktivirao je projektil kojim su NATO avioni 1999. godine gađali TV repetitor na Besnoj kobili.

U saopštenju načelnika Odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog okruga Drakčeta Stanojkovića kaže se da je komplikovana operacija deaktiviranja uspešno izvedena uz pomoć i koordinaciju više državnih organa Republike Srbije.

- Avio-bomba je tipa MK-83, dužine 190 centimetara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << teška 500 kilograma. To je jedan od projektila kojim je u četiri pokušaja, sa 12 projektila, u maju i junu 1999. godine, gađan TV repetitor Besna kobila - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, deaktiviranje, a potom i uklanjanje NATO projektila realizovano je po naredbi načelnika Uprave za vanredne situacije Milana Popadića, a pod rukovodstvom i nadzorom potpukovnika Srđana Gavrilovića, šefa Odseka za neeksplodirana ubojna sredstva.

Stanojković je obavestio medije da će druga avio-bomba, koja se nalazi u neposrednoj blizini ove, biti uklonjena kada se stvore potrebni uslovi, s obzirom na to da se nalazi na nepristupačnom terenu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.