Daut Haradinaj: Vojska Kosova po standardima NATO

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daut Haradinaj: Vojska Kosova po standardima NATO

Priština -- Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj rekao je da Kosovo stvara vojsku 21. veka prema standardima NATO, prenela je RTK 2.

"Stvaranje vojske zahteva i finansijsku podršku. Videvši mnogo uznemirenih po ovom pitanju, želim da vam garantujem da su svi predviđeni parametri, kao i budžet za razvoj Bezbednosnih snaga Kosova obezbeđeni", rekao je Daut Haradinaj, brat kosovskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ramuša Haradinaja.

Daut Haradinaj pominjao se ranije u medijima kao jedan od prvih bivših pripadnika tzv. OVK protiv kojeg će Specijalni sud podići optužnicu zbog slučaja "Radonjičko jezero", odnosno ubistva 39 Srba, Albanaca i Roma tokom sukoba na Kosovu.

Kako je ranije pisao “Blic”, Daut Haradinaj, zvani Cufi i Obogaljeni, najpoverljiviji je i najbliži saradnik starijeg brata Ramuša Haradinaja sada u kriminalnim poslovima, a ranije u terorizmu.

Daut je, prema dokumentaciji koju su prikupili srpski istražitelji osim organizacije terorističkih akcija označen i kao neposredni ubica srpskih i albanskih civila lojalnih Srbiji. Vezuje se za brojne likvidacije, terorizam i kriminal.

Godine 2005. osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva trojice Albanaca tokom rata, a u vreme sukoba u Makedoniji slovio je za glavnog organizatora pripadnika OVK sa Kosova u Makedoniji, naveo je RTS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Daut Haradinaj: Vojska Kosova po standardima NATO

Izvor: Blic, 08.Dec.2018

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj rekao je da Kosovo stvara vojsku 21. veka prema standardima NATO, prenela je RTK 2.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.