Dačić: Srbija želi da očuva poziciju vojne neutralnosti

Izvor: Prva.rs, 10.Mar.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija želi da očuva poziciju vojne neutralnosti

On je ponovio opredeljenje za razvojem partnerske saradnje sa Severnoatlantskom organizacijom, kroz raspoložive mehanizme i aktivnosti u okviru programa Partnerstvo za mir, navodi se u saopštenju MSP.
Dačić je ukazao na važnost nesmanjenog prisustva KFOR na KiM, kao ključnog garanta bezbednosti u pokrajini. Posebno je apostrofirao značaj bezbednosnih garancija NATO da takozvane Kosovske bezbednosne snage, neće imati pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << severu KiM, bez saglasnosti KFOR. U tom smislu, on je istakao veoma važnu ulogu koju KFOR ima u implementaciji Briselskog sporazuma.
Dačić je ponovio posvećenost Srbije unapređenju regionalne saradnje u cilju očuvanja trajnog mira i stabilnosti u regionu.
Na sastanku je bilo reči o unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, evropskim integracijama, saradnji sa NATO kroz program Partnerstvo za mir, izazovima sa kojima se suočavamo u kontekstu migratorne krize, kao i o pitanjima regionalne saradnje.
Delegaciju koja boravi u Srbiji su predvodili potpredsednik Parlamentarne skupštine NATO lord Tom Majkl Džopling i izvestilac Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti i potpredsednica Bundestaga Ula Šmit. Takođe, u delegaciji su bili i ugledni parlamentarci iz država članica NATO i partnerskih država, navodi se u saopštenju.
iZVOR: tANJUG
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.