Crna Gora bez referenduma ide u NATO?

Izvor: B92, 11.Jun.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora bez referenduma ide u NATO?

Podgorica -- Grupa crnogorskih poslanika podnela rezoluciju o NATO, što predstavlja još jedno guranje države mimo referenduma u vojnu alijansu, pišu "Večernje novosti".

Poslanici DPS, Pozitivne, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka podneli su predlog rezolucije o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO i zatražili vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o tom dokumentu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U predloženoj rezoluciji navodi se da je Crna Gora tokom deset godina od obnove nezavisnosti pokazala jasnu viziju i istrajnost u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih prioriteta - članstva u NATO i EU.

“To nije ekskluzivni izbor ni vlasti, niti bilo koje partije, niti političke i intelektualne elite”, navode potpisnici rezolucije.

Ovih dana istraživanje DAMAR-a o raspoloženju građana Crne Gore prema članstvu u NATO podiglo je buru, pa je Pokret za neutralnost zatražio da ta agencija objavi upitnike najnovijeg istraživanja o podršci NATO, kako bi se otklonila sumnja na sugestivnost pitanja. Najnovije istraživanje DAMAR-a pokazalo je da bez obzira na to da li građani podržavaju učlanjenje ili ne, njih 77,5 odsto smatra da će Crna Gora postati članica NATO.

U reakciji “neutralaca” navodi se da svi objavljeni podaci agencije predstavljaju posledicu konstantnog medijskog pritiska i jednostranog izveštavanja o uslovima i napretku Crne Gore na putu ka NATO.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora bez referenduma ide u NATO?

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2016

PODGORICA - Grupa crnogorskih poslanika podnijela je rezoluciju o NATO, što predstavlja još jedno guranje države mimo referenduma u vojnu alijansu, pišu "Večernje novosti"...Poslanici DPS, Pozitivne, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka podnijeli su predlog rezolucije o podršci...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.