Čižov: Uveren sam da NATO nije toliko glup da pošalje brodove u Azovsko more

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čižov: Uveren sam da NATO nije toliko glup da pošalje brodove u Azovsko more

NATO razume do kakvih posledica može doći slanjem brodova u Azovsko more, na šta je pozvao predsednik Ukrajine, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Evropskoj Uniji Vladimir Čižov.
Juče je Porošenko u intervjuu za nemački "Bild" rekao da se Kijev nada da će NATO poslati brodove do područja incidenta u Kerčskom moreuzu. "To će naravno zavisiti od njihovog stava, ali sam uveren da NATO nije toliko glup da preduzme takav opasan i rizičan pokušaj", rekao je Čižov u intervjuu za "Euroaktiv", odgovarajući na pitanje da li će ruski mornari goniti NATO brodove u slučaju da uđu u Azovsko more. © RIA Novosti / Gennadiй Melьnik Istovremeno, stalni predstavnik Ruske Federacije je dodao da "teoretski mogu doći u prijateljsku posetu, uz saglasnost Rusije i Ukrajine". "I pretpostavljam da se Rusija verovatno neće složiti sa takvom posetom", dodao je Čižov. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija,   Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.