Cilj bombardovanja zaštita civila

Izvor: B92, 24.Mar.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cilj bombardovanja zaštita civila"

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civila.

"Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio genocid, nasilno deportovanje stanovništva, uništavanje života i imovine građana Kosova", navodi se u pisanoj izjavi predsednice Kosova.

Prema njenim rečima, ti napadi su bili "najhumanitarnije delo u istoriji Severnoatlantske alijanse, kao snažno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opredeljenje demokratskog sveta protiv agresivnih politika i u zaštiti civilnog stanovništva".

Atifete Jahjaga navela je da je tada počeo povratak nade za građane Kosova u bolji život.

Ona je zahvalila SAD, zemljama članicama Evropske unije i NATO-a za njihovo opredeljenje da zaštite civilizacijske vrednosti, što je omogućilo da Kosovo danas bude zemlja slobodnih i ravnopravnih građana.

Kako je dodala, Kosovo postaje "značajan faktor mira, stabilnosti i dobrosusedstva, država koja je međunarodno priznata sa jasnim stremljenjem učlanjenja u EU, UN i NATO".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga: Cilj bombardovanja zaštita civila

Izvor: Akter, 24.Mar.2015

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, danas je povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civilnog stanovništva i protiv agresivne politike.."Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio..genocid, nasilno deportovanje stanovništva,...

Nastavak na Akter...

Jahjaga: Cilj bombardovanja zaštita civilnog stanovništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2015

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, danas je povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civilnog stanovništva i protiv agresivne politike..."Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio genocid, nasilno deportovanje stanovništva,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.