Britanski general: NATO nema snage da se odupre Rusiji

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski general: NATO nema snage da se odupre Rusiji

Britansko ratno vazduhoplovstvo održalo je najveće vežbe u poslednjih 13 godina u cilju priprema za bilo kakav masovan napad neprijatelja na Britaniju, "uključujući i ruski", piše britanski list Sandej tajms. U nedavno održanim jednodnevnim vežbama na nebu iznad severoistočne Engleske je učestvovalo 20 lovačkih aviona "tajfun" i bombardera "tornado", prenosi Sputnjik. Kako je saopšteno, vazduhoplovne vežbe su podstaknute "čestim pojavljivanjem ruskih lovaca na nebu iznad Britanije". >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << U januaru su Britanci pozvali na razgovor ruskog ambasadora u Londonu povodom toga što je jedan domaći civilni avion morao da skrene s kursa, jer su dva ruska bombardera TU-95 "medved" letela iznad Lamanša, doduše izvan britanskog vazdušnog prostora. Ranije ovog meseca, irski list Ajriš egzaminer objavio je kako je više aviona na komercijalnim letovima moralo da menja pravac u irskom vazdušnom prostoru zbog blizine dva ruska bombardera. Rusko ministarstvo odbrane je, međutim, izdalo saopštenje u kojim se ističe kako ruski ratni aviona ne krše međunarodne propise i ne povređuju vazdušni prostor bilo koje države. NATO NEMA SNAGE DA SE ODUPRE RUSIJI Nijedna nacija u okviru NATO, uključujući i Sjedinjene američke države, nema snage da angažuje i jednu jedinu oklopnu diviziju! Za nagažovanje vojne jedinice ovog ranga zemljama članicama NATO potrebno je između šest meseci i godinu dana zaključio je general ser Ričard Širef, bivši zamenik glavnokomandujućeg snaga Severnoatlatske alijanse, a prenosi Sandej tajms. Trenutno NATO ne raspolaže sa borbenim efektivima da bi se odupro eventualnom napadu Rusije. Posebno u vazduhu. Tako, Nemačka raspolaže sa svega 42 operativna lovca “tajfun” od 109 koliko ih ima na stanju, a Špansko vazduhoplovstvo sa svega šest od 39 lovaca “tajfun”.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Najveće britanske vazduhoplovne vežbe za 13 godina

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 00:02

Britansko ratno vazduhoplovstvo održalo je najveće vežbe u poslednjih 13 godina u cilju priprema za bilo kakav masovan napad neprijatelja na Britaniju, "uključujući i ruski", piše britanski list "Sandej tajms"...U nedavno održanim jednodnevnim vežbama na nebu iznad severoistočne Engleske je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.