Britanci saopštili: 20.000 vojnika kreće u akciju

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 08:34

Britanci saopštili: 20.000 vojnika kreće u "akciju"

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će 20.000 pripadnika britanske vojske širom Evrope učestvovati u velikoj vežbi NATO-a.

Vežba će biti održana u prvoj polovini ove godine.

Ministarstvo je navelo da će 16.000 britanskih vojnika biti bazirano u istočnoj Evropi od februara do juna, kao i udarna grupa nosača aviona, jurišni avioni F35B i avioni za nadzor.

Vežbom NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << -a Steadfast Defender 24 biće obeleženo 75 godina Alijanse, preneo je Rojters.

NATO je povećao broj borbeno spremnih trupa nakon što je Rusija napala Ukrajinu pre gotovo dve godine.

Britanski ministar odbrane Grant Šaps rekao je povodom vežbe da će ona pokazati da 30 zemalja članica NATO-a i Švedska obezbeđuju sigurnu odbranu od ruske pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika Britanija će poslati 20.000 vojnika na vežbe NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2024

Velika Britanija je spremna da rasporedi oko 20.000 pripadnika – kao i moderne ratne brodove i borbene avione – da učestvuju u velikoj vežbi NATO-a usred rastućih tenzija sa Rusijom, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Londonu.. U saopštenju od ponedeljka, ministarstvo, pozivajući se na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.