Bosić: NATO savez saučesnik u Dodikovoj obmani Srba

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2021, 09:13

Bosić: NATO savez saučesnik u Dodikovoj obmani Srba

Poslednje odluke Savjeta ministara BiH vezane za saradnju sa NATO savezom su nastavak dogovorene obmane srpskeg naroda. NATO je prihvatio da se ‚Akcioni plan‘ koji je dio procesa pristupanja BiH NATO savezu na Dodikovu molbu preimenuje u ‚Program reformi‘ kako bi obmanuli građane Srpske koji ne žele da budu dio tog vojnog saveza, istakao je Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS, prenosi RTVBN.
„Prilikom pregovora o formiranju Savjeta ministara 2014. g. bošnjačka strana je ucjenjivala tadašnji Savez za promjene da dio sporazuma bude i slanje Akcionog plana, odnosno nastavak NATO puta BiH. Tada je to odbijeno, ali je SNSD pristao 2018. g. na istu ucjenu kako bi sjeli u fotelje u Sarajevu“, kazao ja Bosić. On je naglasio da je to je kontinuitet uspješnih obmana građana prilikom donošenja najvažnijih političkih odluka koje većina naroda u RS ne podržava.  „Kada su SNSD-ovi poslanici glasali u Parlamentu BiH za usvajanje nametnutih zakona i mjera od strane Visokih predstavnika, građanima su poručili da to rade kako bi kasnije u parlamentarnoj proceduri mogli da ih mijenjaju?! Svi su i tada znali da na bilo kakve naknadne promjene u korist Republike Srpkse neće pristati druge dvije strane u BiH, ali je prevara uspjela“, rekao je član Predsjedništva SDS. Bosić je kazao da je primjer drske prevare naroda od strane aktuelne vlasti sa dugoročnim posledicama i isporučivanje jasenovačke građe Hrvatskoj.  „Unaprijed dogovorena obmana je bila da se građa formalno isporuči muzeju Holokausta u Njujorku, a oni da ga kasnije proslijede Hrvatima. Zato je vrhunsko licemjerstvo sadašnja Dodikova podrška akterima filma Dara iz Jasenovca koji je dirnuo u srce naciju podsjetivši na golgotu kroz koju su naši pretci prošli“ – rekao je Bosić. U prevari naroda pri donešenju odluka koje nisu u njegovom interes, kaže Bosić, Dodik ima aktivnu podršku i pomoć i OHR-a o NATO saveza.  „On je očiglledno definisan kao političar koji im može isporučiti željene promjene i pri tome prodati priču sopstvenim građanima. Evidentno je to i iz odnosa Visokih predstavnika prema njemu, a primjer su i poslednji potezi Valentina Incka koji prijeti sankcijama Nedeljku Čubriloviću i Narodnoj skupštini RS, a odlično zna da su oni samo glasačka mašina na osnovu odluka koje se donose na drugom mjestu“, zaključio je Bosić. RTVBN

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.