Borelj: Pristupanje Ukrajne NATO-u sada nije glavno pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2022, 17:56

Borelj: Pristupanje Ukrajne NATO-u sada nije glavno pitanje

Šef diplomatije EU Žozep Borelj ocenio je da pristupanje Ukrajine NATO "u ovom trenutku nije fundamentalno pitanje".

On je u danas objavljenom intervjuu za špansku televiziju 24 oras, govoreći o nuklearnoj pretnji ruskog predsednika Vladimira Putina, ocenio da "takav rizik postoji" i podsetio da je ruski lider poručio da je to "stvarna pretnja".

"Ove pretnje dodatno izoluju Rusiju, ali ipak moraju biti ozbiljno shvaćene", rekao je Borelj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Borelj je dodao da pripajanjem četiri ukrajinske teritorije Rusiji "Putin otežava, čak i onemogućava, završetak rata".

Naglasio je da je važno da se nastavi sa dosadašnjom podrškom Ukrajini i sa sankcijama Rusiji koje, kako tvrdi, imaju efekta.

"Ovo je bio prvi put da je EU iskoristila svoja sredstva za nabavke i isporuke oružja nekoj zemlji koja je u ratu. Zahvaljujući tome i doprinosu SAD, Ukrajina je u mogućnosti da se brani", rekao je Borelj.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"ULAZAK UKRAJINE U NATO SADA NIJE FUNDAMENTALNO PITANJE" Borelj: Rizik od nuklearnih pretnji POSTOJI

Izvor: Blic, 01.Okt.2022

Šef diplomatije EU Đuzep Borelj ocenio je da pristupanje Ukrajine NATO "u ovom trenutku nije fundamentalno pitanje".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.