Bondarev: Tekuće finansiranje Oružanih snaga omogućuje odbijanje svake pretnje

Izvor: Vostok.rs, 26.Dec.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bondarev: Tekuće finansiranje Oružanih snaga omogućuje odbijanje svake pretnje

Rusija ne namerava da poveća svoje izdatke za odbranu nakon što su to uradili SAD i NATO. Trenutno finansiranje ruskih oružanih snaga će omogućiti da se odbije svaka pretnja, rekao je za TASS predsednik Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Viktor Bondarev.
"Kada su Amerikanci povećali, već ne tako male troškove za svoje oružane snage i vojnu industriju, mnogi su očekivali simetričan potez od nas", dodao je Bondarev. Međutim, nastavio je on, "to nije usledilo, jer, prvo, postoji dovoljno sredstava za nacionalnu odbranu i bezbednost" i ruske vlasti neće "militarizovati privredu i industriju". "A drugo, mi nismo oportunisti, nego unapred, prema planu, razvijamo, jačamo, opremamo vojni i odbrambeni kompleks naše voljene zemlje", zaključio je Bondarev. Parlamentarac je uverio da je prilikom izrade rashoda za odbranu uzet u obzir i rizik od pooštravanja zapadnih sankcija. "Sankcije su se, moglo bi se reći, pretvorile u naviku. Razvili smo imunitet protiv njih, već smo prilagodili našu ekonomiju ovom novom režimu", izjavio je Bondarev.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.