Bili smo samo deca - 19 godina od ubistva najmlađe žrtve NATO agresora

Izvor: KMnovine.com, 12.Apr.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Bili smo samo deca'' - 19 godina od ubistva najmlađe žrtve NATO agresora

U ranim jutarnjim satima 11. aprila 1999. godine, tokom NATO nelegitimne agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, bombardovano je selo Merdare, u opštini Kuršumlija, sa 20 projektila i većim brojem kasetnih bombi, od kojih je stradala mala Bojana Tošović.


   
Bojana (levo) i odavanje pomena - 2014, Novosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<
   




Bojana je imala samo samo 11 meseci života dok je bezbrižno spavala u krevetu sa svojim roditeljima, koji su samo hteli da je zaštite i da joj omoguće mirno detinjstvo.

Merdare, malo selo sa tek nešto više od stotinu stanovnika, u Topličkom okrugu, zasuto je bombama i tog dvadesetog dana agresije na SR Jugoslaviju NATO je ubio pet osoba. Teške telesne povrede zadobila je Marija Tošović, koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće, Bojanina mama, a njen muž Božina poginuo je u pokušaju da ih zaštiti.

Mariji je trebalo dugo vremena da se oporavi u bolnici u Prokuplju, a 17. juna iste godine rodila je zdravu devojčicu i dala joj je ime Anđela.



Mala Bojana, stara samo jedanaest meseci, jedna je od blizu stotinu stradale dece, jer još nije utvrđen tačan broj stradalih tokom NATO zločinačke agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je trajala 78 dana.

Istog dana, NATO avijacija je nanela ogromnu štetu Prištini i Đakovici u jednom od najvećih vazdušnih napada na te gradove, a ponovo je bombardovan i aerodrom Slatina kod Prištine, kao i okolina manastira Gračanica.



Izvor: Priče iz predgrađa   :: © 2014 - 2018 ::   Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Putnički voz 393 - NATO zločin u Grdeličkoj klisuri

Izvor: KMnovine.com, 12.Apr.2018

Ispaljena su četiri projektila. Prvi projektil je odvojio lokomotivu i prvi vagon od ostatka kompozicije, dok je drugi projektil spržio i totalno uništio treći i četvrti vagon, koji je ostao zalepljen za šine..........Na današnji dan pre 19 godina NATO je, tokom nelegitimne agresije na Saveznu...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.