Berluskoni optužuje zapadne lidere za neodgovornu politiku prema Rusiji

Izvor: Blic, 08.Sep.2014, 02:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni optužuje zapadne lidere za neodgovornu politiku prema Rusiji

Bivši italijanski premijer i lider opozicione stranke Forca Italija, Silvio Berluskoni optužio je u nedelju NATO i zapadne lidere za neodgovorne stavove prema Rusiji.

"Guši nas najdublja ekonomska kriza, a situacija se još i pogoršava zbog međunarodne situacije i odluka evropskih lidera, šefova zapadnih država, SAD i NATO", ističe Berluskoni, a prenosi Itar-Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On naglašava kako je neodgovorno poništiti rezultate ogromnog truda učinjenog nakon sporazuma o stvaranju Saveta Rusija-NATO, kojim je okončan 50-godišnji hladni rat.

Berluskoni je neodgovornom nazvao i politiku sankcija SAD i EU prema Rusiji i istakao kako Rusija ne može da ne brani ukrajinske građane ruskog porekla, koji su joj kao braća.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.