Belorusija u strahu: NATO uvežbava NUKLEARNI NAPAD na Minsk

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belorusija u strahu: NATO uvežbava NUKLEARNI NAPAD na Minsk

Primećeno je intenzivnije razmeštanje snaga u Kavkaskom regionu.

Minsk je upoznat sa scenarijom vojnih vežbi NATO-a, koje uključuju preventivni nuklearni napad na Belorusiju, iako se Belorusija izjasnila kao nenuklearna zemlja, saopštio je ambasador te zemlje u Jermeniji Igor Nazaruk.

Prema njegovim rečima, Minsk je povukao nuklearno strateško naoružanje svih vrsta i demontirao sve lansirne sisteme. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Zabrinut sam jer su se intenzivirale vojne vežbe NATO-a u neposrednoj blizini Belorusije i Rusije - izjavio je diplomata tokom okruglog stola o ulozi Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti u osiguravanju bezbednosti u Kavkaskom regionu.

Kako je istakao, beloruske vlasti primećuju razmeštanje određenih snaga s elementima PRO pod izgovorom borbe protiv - takozvane iranske nuklearne pretnje.

- Poligon površine četiri hektara, koji se nalazi u neposrednoj blizini, odjednom će biti raširen na 2.000 hektara, i to sve u blizini granica Rusije i Belorusije - ističe diplomata.

Nazaruk podseća da kada se raspuštala Organizacija Varšavskog sporazuma, pitanje dalje sudbine NATO-a nije bilo rešeno.

- Sada, kada nema opasnosti za NATO, umesto da Alijansa smanji svoju aktivnost, ona je povećava. To nas veoma zabrinjava - dodaje on.

Prema njegovim rečima, uzajamna saradnja zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti omogućiće da se pruži jasan i odlučan otpor bilo kakvim namerama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.