Bajden: G7 i NATO moraju da se drže zajedno protiv ruske agresije u Ukrajini

Izvor: Beta, 26.Jun.2022, 13:18

Bajden: G7 i NATO moraju da se drže zajedno protiv ruske agresije u Ukrajini

G7 i NATO moraju da se drže zajedno protiv ruske agresije u Ukrajini, izjavio je danas u Bavarskoj američki predsednik Džozef Bajden pre razgovora sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.Ruski predsednik Vladimir Putin se nadao da će se "NATO i G7 nekako razdvojiti", rekao je Bajden.Ali, nismo se razdvojili i nećemo se razdvojiti, dodao je."Moramo se držati zajedno", rekao je američki predsednik nemačkom kancelaru.U Elmau, u Nemačkoj, danas počinje samit Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) koji će trajati do utorka.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lideri G7 pozivaju na jedinstvo, podrška Ukrajini na samitu u njemačkim Alpima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2022

Američki predsjednik Joe Biden ponovio je važnost da Grupa sedam (G7) "ostane zajedno" dok je naglašavao jedinstvo Zapada i hvalio vodstvo njemačkog kancelara Olafa Scholza na početku samita 26. juna na kojem se razgovaralo o daljim sankcijama Rusiji i posljedicama rata u Ukrajini. "Moramo ostati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.