BELORUSI SVESNI SITUACIJE: Neko im diše za vratom, ali Minsk ima odgovor na to

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 23:17

BELORUSI SVESNI SITUACIJE: Neko im diše za vratom, ali Minsk ima odgovor na to

Iz Ministarstva odbrane odmah stiglo saopštenje

Ministarstvo odbrane Belorusije zabrinuto je zbog povećanog intenziteta izviđačkih letova NATO-a u blizini granica Belorusije, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin televiziji Belorusija-1.

- Primećujemo povećan intenzitet izviđačkih aviona. Ove godine su duž naše granice primećeni letovi strateških bombardera B-52 iz kontinentalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela Sjedinjenih Američkih Država na minimalnoj udaljenosti do 30 kilometara od naše granice - napomenuo je ministar odbrane.

Hrenjin je izjavio da u Belorusiji primećuju višestruko povećanje broja i intenziteta mera za borbenu obuku na teritoriji susednih država.

- Samo postojanje oružanih snaga, koncepti njihove izgradnje i razvoja, mere za mobilizacijsku gotovost, borbena i operativna obuka, to je već skup mera koje demonstriraju da je država spremna da ih odbije - rekao je ministar odbrane.

Tokom proteklih deset godina urađeno je mnogo, stvorene su snage koje mogu brzo i efikasno da reaguju.

- Jedinice kopnenih, vazdušnih snaga, kao i jedinice protivvazdušne odbrane su spremne da izvršavaju zadatke. Obaveštajne, radiotehničke trupe su takođe u pripravnosti. Ovo predstavlja naš odgovor na procese koji se odvijaju na teritoriji susednih država - izjavio je ministar odbrane Belorusija.

Koliko vremena dnevno provodiš razgovarajući uživo sa roditeljima?

Choices Do pola sata

Oko sat vremena

Više od dva sata, a manje od četiri

Više od četiri sata

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Viktor Hrenjin Belorusija ministarstvo odbrane Aleksandar Lukašenko Minsk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.