Atina: Verbalna nota Skoplju o ratifikaciji u ponedeljak

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Verbalna nota Skoplju o ratifikaciji u ponedeljak

Atina će Skoplju u ponedeljak poslati usmenu notu u kojoj će ga informisati da je ratifikovala Prespanski sporazum i Protokol o pristupu NATO

To je izjavio zamenik grčkog ministra spoljnih poslova Jorgos Katrugalos.

On je kazao da će nakon toga Severna Makedonija informisati Ujedinjene nacije i zemlje članice da je prepoznata pod tim ustavnim imenom i da se to ime koristi u budućnosti, prenosi MIA.

"Naravno obaveze koje se odnose na promenu institucija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulica, dokumenata koji imaju staro ime počeće u ponedeljak, kako je dogovoreno", rekao je on i dodao da će i zemlje iz regiona imati obavezu da koriste ime Severna Makedonija od sledeće nedelje i da se Prespanski sporazum jasno odnosi na to.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.