Američki lovci uočeni na srpskoj granici: SAD i NATO ih poslali u Bugarsku!

Izvor: BKTV News, 30.Apr.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki lovci uočeni na srpskoj granici: SAD i NATO ih poslali u Bugarsku!

U pitanju su dva superlovca F-35A.

Dva superlovca F-35A Munja II i dvadesetak pilota stigli su iz Engleske u vazdušnu bazu u Bugarskoj.

Letelice učestvuju u prvoj misiji obuke u Evropi. Kao i poseta Estoniji od ovog utorka, ova misija je planirana već neko vreme i sprovedena je u bliskoj saradnji sa bugarskim saveznicima, piše u saopštenju NATO.

FOTO: Vikipedija/Ilustracija

Ovo je mogućnost da se letelice angažuju u misiji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zbližavanja unutar Evrope koja uverava saveznike i partnere u posvećenost SAD održavanju mira i stabilnosti u regionu.

Ovo je prva prekomorska misija ovih američkih letelica. Misija obezbeđuje podršku jačanju nivoa bezbednosti NATO saveznika i evropskih partnera i pokazuje posvećenost SAD regionalnoj i globalnoj bezbednosti.

FOTO: Vikipedija/Ilustracija

Misija označava bitnu prekretnicui pruža mogućnost SAD za dalju demonstraciju operativnih sposobnosti letelica. Takođe, pomaže integraciju sa infrastruktorom kojom raspolaže NATO i unapređenje pete generacije kompatibilnosti letelica.

Letelice i piloti stižu u Evropu još od 15. aprila i predviđeno je da ostanu u Bugarskoj kraći vremenski period pre nego što se vrate u bazu u Engleskoj gde nastavljaju misiju.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.