Američki general Sasvil: SAD podržavaju profesionalni razvoj KBS na putu ka NATO

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 22:55

Američki general Sasvil: SAD podržavaju profesionalni razvoj KBS na putu ka NATO

Zamenik načelnika Biroa Nacionalne garde SAD, general-potpukovnik Mark H. Sasvil je istakao da će Biro i SAD nastaviti da budu lojalni saveznik KBS.

On je u okviru današnje posete Kosovskim bezbednosnim snagama, sa komadantom te jedinice general-pukovnikom Baškimom Jašarijem, rekao da će SAD i dalje pomagati KBS u daljem profesionalnom razvoju na putu integracije u NATO i druge evroatlantske strukture.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je KBS saopštio na Fejsbuku general Jašari poželeo je dobrodošlicu generalu Sasvilu, zahvalivši mu na bezrezervnoj podršci koju su pružili Biro Nacionalne garde, a posebno Nacionalna garda Ajove.

"General Jašari je obavestio gosta o dostignućima KBS-a, planu razvoja i tranzicije, pošto ga je obavestio da je njegov fokus kao komandanta u okviru ovog plana razvoj pešadijskih pukova i specijalnih operacija po modelu američke doktrine. Druga tema razgovora dvojice generala bila je vežba 'Defender Europe 2023', gde su KBS, posle SAD, u ovoj vežbi drugi najveći davaoci doprinosa na Zapadnom Balkanu, sa preko 1.300 vojnika", navodi se u saopštenju.

Američki general je na kraju sastanka naglasio da će Biro Nacionalne garde i SAD nastaviti da budu lojalni saveznik KBS, u daljem profesionalnom razvoju na putu integracije u NATO i druge evroatlantske strukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.