Američki admiral: Tranzicija KBS mora biti u koordinaciji sa NATO

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki admiral: Tranzicija KBS mora biti u koordinaciji sa NATO

Komandant južnog krila Nato, američki admiral Džejms Fogo sastao se u sredu u Prištini sa predstavnicima tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom i general-pukovnikom Rahmanom Ramom Komandant južnog krila Nato, američki admiral Džejms Fogo sastao se u sredu u Prištini sa predstavnicima tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i general-pukovnikom Rahmanom Ramom.Naime, kako se navodi u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima, sastanak je bio posvećen „trenutnom bezbednosnom stanju na Kosovu, u kontekstu misije KFOR-a obezbeđivanja bezbednog okruženje i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.“ Pročitajte još - Novi komandant NATO u poseti Visokim Dečanima -Tokom posete, Fogo je razgovarao o pitanju kosovskog plana za tranziciju Kosovskih bezbednosnih snaga-dodaje se u saopštenju ove misije medijima o pomenutoj poseti i dodaje da je admiral Fogo ponovio svoje očekivanje da će tranzicija „KBS“ biti progresivan, transparentan i inkluzivan napor i da će se ostvariti u bliskoj koordinaciji sa NATO-om i međunarodnom zajednicom. Inače u saopštenju se dodaje da NATO posredstvom misije KFOR-s ostaje posvećen bezbednom okruženju na Kosovu i stabilnosti šireg Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Fogo: Tranzicija KBS mora biti u koordinaciji sa NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2019

Zapovednik NATO komande u Napulju, koje nadgledaju KFOR, admiral Džejms Fogo posetio je Prištinu i u razgovoru sa lokalnim zvaničnicima podnovio očekivanje da će tranzicija KBS-a biti progresivna, transparentna i inkluzivna, ali i da će se odvijati u bliskoj koordinaciji sa NATO i međunarodnom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.