Američka novinska agencija: Rastu tenzije između NATO, EU i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka novinska agencija: Rastu tenzije između NATO, EU i Prištine

Novinska agencija sa sedištem u Njujorku, Asošijeted pres objavila je tekst u kome su naveli da napetost između Prištine, Evropske unije i NATO raste

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala je danas Prištinu da ukine takse na robu iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i BiH, navodi AP i dodaje da se sve to dešava u trenutku dok su tenzije između Prištine, NATO i EU na najvišem nivou.

NOVA PROVOKACIJA LAŽNOG PREMIJERA: Haradinaj ZA SVE KRIVI Mogerinijevu, od Srbije traži PRIZNANJE

Agencija navodi da je poziv Mogerinijeve stigao u trenutku kada ju je Ramuš Haradinaj optužio da je loše vodila razgovore, koji su se uz podršku EU vodili o normalizaciji odnosa sa Srbijom, i kazao da će njegova vlada ukinuti takse tek kada Srbija prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova.

ČEPURIN IZNEO DETALJE SA SEDNICE: Jeste primetili šta je pisalo na tablici pored Hašima Tačija?

AP, takođe, prenosi se da je Mogerinijeva, obraćajući se na konferenciji za medije zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, izrazila zabrinutost u vezi sa povratkom sukoba i upozorila da je "alternativa dijalogu veoma opasna". Više o tome šta su Mogerini i Brnabić razgovarale čitajte klikom OVDE!

I have started my visit to Brussels with meeting @FedericaMog . Full EU membership is our strategic foreign policy goal - there is no Plan B for Serbia. We remain committed to peace and stability in the region. This is a prerequisite for the progress of the entire region. pic.twitter.com/aNJtrIiI3R

— Aна Брнабић (@SerbianPM) December 18, 2018

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.