Ako uđu u NATO, šaljemo trupe

Izvor: B92, 15.Maj.2022, 21:56

"Ako uđu u NATO, šaljemo trupe"

Ako Finska uđe u NATO i udarno oružje Alijanse bude raspoređeno na njenoj teritoriji, Moskva će ojačati grupisanje trupa na zajedničkoj granici.

To je danas izjavio predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev.

"U slučaju da NATO ofanzivno, udarno oružje bude raspoređeno u Finskoj, u našoj neposrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blizini, mi ćemo ojačati naše granice i ojačati rusko grupisanje trupa na granici. Ništa ne ugrožava bezbednost Rusije", napisao je Bondarev na svom Telegram kanalu, prenosi agencija RIA Novosti.

Finski predsednik Sauli Ninisto saopštio je ranije danas da će njegova zemlja aplicirati za članstvo u NATO, a to su podržale Slovačka i Velika Britanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bondarev: U slučaju da ofanzivno oružje NATO-a bude raspoređeno u Finskoj ojačaćemo grupaciju trupa na granici

Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2022, 07:48

Ako Finska uđe u NATO i udarno oružje alijanse bude raspoređeno na njenoj teritoriji, Moskva će ojačati grupisanje trupa na zajedničkoj granici, rekao je Viktor Bondarev, predsednik Komiteta  za odbranu i bezbednost Saveta Federacije. Finska je u nedelju zvanično objavila svoju odluku da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.