Izvor: B92, 13.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Rusi brinu, baza neće biti"

Moskva -- Ukrajina je spremna da i zakonodavno uredi da se vojne baze NATO ne razmeštaju na teritoriji zemlje, izjavio Viktor Juščenko.

"Ukoliko se ruska strana brine zbog razmeštanja vojnih baza, Ukrajina nikada neće pristati na to", izjavio je predsednik Ukrajine Viktor Juščenko na susretu sa ukrajinskom dijasporom u Moskvi. "Mi smo spremni da to pojačamo i na ustavnom planu", dodao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Juščenko, prenose RIA Novosti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin označio je da ulazak Ukrajine u NATO njena unutrašnja stvar, ali je pozvao Kijev da razmisli o posledicama, pošto bi posle eventualnog razmestanja baza, Rusija bila prinuđena da na njih uperi svoje raketno-nuklearne snage.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.