Izvor: B92, 05.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcioni plan članstva CG u NATO

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović predao je generalnom sekretaru NATO-a Japu de Hop Sheferu zahtev Crne Gore za Akcioni plan za članstvo u u tom savezu.

Zahtev je predat Sheferu, koji će ga predočiti zemljama članicama koje odlučuju da li ga treba prihvatiti ili ne. "U crnogorskom slučaju, nema nikakve dileme da će se u roku od narednih par meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO pozitivno izjasniti o aplikaciji", preneli su crnogorski mediji.

Đukanović je nakon susreta sa Sheferom rekao da je optimista po pitanju zahteva jer je generalni sekretar NATO-a "još jednom potvrdio da za razliku od Evropske unije, kod NATO ne postoji takozvani umor od proširenja".

Đukanović će u toku dana razgovarati sa evropskim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.