AMERIKA I NATO ZVANIČNO ZAPOČELI POVLAČENJE TRUPA: Vojne baze će ostaviti domaćim snagama, Bajden obećao još nešto

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 12:55

AMERIKA I NATO ZVANIČNO ZAPOČELI POVLAČENJE TRUPA: Vojne baze će ostaviti domaćim snagama, Bajden obećao još nešto

Za američkog predsednika datum ima veliku simboliku

Prošle nedelje, Alijansa je najavila da će uredno izvlačenje iz Avganistana početi do 1. maja, a očekuje se da će biti završeno za nekoliko meseci. SAD imaju za cilj da završe proces povlačenja do 11. septembra.

Sjedinjene Države i NATO započeli su povlačenje svojih trupa iz niza baza u Avganistanu, rekao je zapovednik Misije odlučne podrške u Avganistanu Ostin Skot Miler na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u nedelju. Miler je dodao da će vojska na kraju predati sve svoje baze avganistanskim snagama.

Saopštenje dolazi kada je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg otkrio planove bloka da započne povlačenje trupa iz Avganistana do 1. maja. Savez namerava da privede kraju povlačenje u roku od nekoliko meseci.

Američki predsednik Džo Bajden zauzvrat je obećao da će povući američke trupe do 11. septembra, na 20. godišnjicu napada 11. septembra.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Komandant međunarodnih snaga u Avganistanu: Počeo proces povlačenja

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2021, 07:06

Američki general i komandant međunarodnih snaga u Avganistanu Skot Miler izjavio je da je počeo proces povlačenja iz te zemlje i predaja vojnih baza i opreme tamošnjim vojnim snagama i dodao da deluje po naredbama na osnovu odluke američkog predsednika Džozefa Bajdena da okonča najduži rat u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.