AMERIČKE SNAGE RASPOREĐENE DUŽ PUTEVA NA SEVERU KOSOVA: Posle neuspeha pregovora u Briselu NATO poslao trupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 22:15

AMERIČKE SNAGE RASPOREĐENE DUŽ PUTEVA NA SEVERU KOSOVA: Posle neuspeha pregovora u Briselu NATO poslao trupe

Mnogi su razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine

Američke trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na severu Kosova i Metohije nakon neuspeha pregovora u Briselu, javlja Asošijeted pres.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je u četvrtak posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da "nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče".

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.

- Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja  - kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

BONUS VIDEO: Albanci nezakonito upali na imanje Srbina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.