Stoltenberg: Samit NATO-a u decembru, dolazi i Tramp

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Samit NATO-a u decembru, dolazi i Tramp

Lideri 29 članica Severnoatlanskog saveza će u decembru održati samit u Londonu, kome će prisustvovati i američki predsednik Donald Tramp, najavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.
Sastanak će biti prilika za čelnike država ili vlada članica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO-a da se pozabave pitanjem sigurnosnih izazova.
"Zahvalni smo Ujedinjenom Kraljevstvu što će biti domaćin tog sastanka, koji se održava u znak obeležavanja 70-godišnjice NATO-a. London je dom prvog sedišta NATO-a, a Ujedinjeno Kraljevstvo je jedno od 12 osnivačkih članica Alijanse koje će nastaviti da igra ključnu ulogu u Alijansi, dajući značajan doprinos našoj zajedničkoj bezbednosti", rekao je Stoltenberg, a prenosi Rojters.
Prema rečima Stoltenberga, NATO će nastaviti prilagođavanje s ciljem garantovanja sigurnosti svog stanovništva od skoro milijardu ljudi, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.