Makron: Samit NATO konstruktivan

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Samit NATO konstruktivan

Predsednik Francuske Emanuel Makron opisao je današnji samit NATO kod Londona kao "pozitivan" i "konstruktivan", iako je ranije govorio da je alijansa "moždano mrtva".

Makron je na konferenciji za medije u Votfordu kod Londona rekao da i dalje stoji iza tih svojih reči i ocenio da su one dovele do debate u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << NATO o važnim strateškim pitanjima.

"Kada ima leda, potrebni su ledolomci", naveo je francuski lider.

On je međutim dodao da je prerano da se kaže da li se svi saveznici slažu oko budućih prioriteta NATO. Prema njegovim rečima, narednih meseci treba rešiti neslaganja o tome.

Makron je ranije kritikovao vojni intervenciju Turske u Siriji i nedostatak saradnje Ankare sa saveznicima u NATO.

On je ponovio i svoj poziv na povratak dijalogu s Rusijom da bi se pojačali poverenje i bezbednost u Evropi.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Makron: Samit NATO konstruktivan

Izvor: Beta, 04.Dec.2019

Predsednik Francuske Emanuel Makron opisao je današnji samit NATO kod Londona kao "pozitivan" i "konstruktivan", iako je ranije govorio da je alijansa "moždano mrtva".Makron je na konferenciji za medije u Votfordu kod Londona rekao da i dalje stoji iza tih svojih reči i ocenio da su one dovele do...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.