Bajden se u Zagrebu najpre sastao sa Tuskom i Pahorom

Izvor: Press, 25.Nov.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden se u Zagrebu najpre sastao sa Tuskom i Pahorom

Američki potpredsednik Džo Bajden se nakon dolaska u Zagreb sastao s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, koji je domaćin samita Brdo-Brioni, javlja Hina.
           Slovenija i Hrvatska, koje su podstakle inicijativu Brdo-Brioni, ne žele da izbeglička kriza zaseni druge probleme u susedstvu - unutarnje sukobe u Crnoj Gori oko pristupanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << NATO-u, nerešene odnose Beograda i Prištine, te islamizaciju tradicionalno sekularnih Albanaca na Kosovu, Makedoniji i Albaniji. Samitu prisustvuje srpski predsednik Tomislav Nikolić. Dolazak američkog predsednika u hrvatsku prestonicu prate pojačane bezbednosne mere. Bajdenov avion U.S.Air Force 2 sleteo je na zagrebački aerodrom nešto pre osam sati, nekoliko minuta pre nego je bilo planirano, a dočekali su ga Josip Buljević, savetnik predsednice za nacionalnu bezbednost i Jakov Kitarović, predsedničin suprug. Inače, Zagreb je praktično blokiran grad zbog samita na kojem učestvuje i predsednik Saveta Evrope Donald Tusk i austrijski predsednik Hainc Fišer. Već danima u Zagrebu su na snazi posebne mere bezbednosti. Bajden je najviši državni zvaničnik koji dolazi u Hrvatsku otkako je Barak Obama na čelu SAD.
Foto HINA, Daniel Kasap
DZOZEF BAJDEN Policajac pao sa motora na Bajdenovoj ruti kretanja u Zagrebu
       Pet minuta pre nego što će proći kolona sa Bajednom na tom putu, nedaleko od raskrsnice sa Avenijom Dubrovnik policajac je pao sa motocikla. Policajac je pad preživeo, u pomoć su mu priskočile kolege koje su bile uz njega dok nije stigla hitna pomoć, a požar koji je zahvatio motor je ugašen ručno, preneli su hrvatski mediji. Policajac je pao sa motora kada je izgubio kontrolu u trenutku dok je prelazio preko tramvajskih šina.




Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.