Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2020, 17:22

U Austriji od petka opet obavezne maske

U Austriji će od petka ponovo biti obavezno nošenje maski u supermarketima, bankama i poštama, saopštila je vlada.

"Odlučili smo da nošenje maski ponovo bude obavezno u supermarketima, bankama i poštama kako bismo zaštitili rizične osobe", rekao je na konferenciji za novinare kancelar Sebastijan Kurc.

On je dodao da maske imaju i "simboličan efekat". "Kad nestanu iz svakodnevnog života, manje se vodi računa", kaže Kurc.

Nošenje maski do sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bilo obavezno u apotekama i javnom prevozu radi zaštite od korona virusa.

U Austriji je u ponedeljak prvi put od 29. maja broj hospitalizovanih premašio 100. Prema današnjim podacima, zaraženih je manje od 20.000, dok je umrlo 710 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Odlučili smo da nošenje maski ponovo bude obavezno"

Izvor: B92, 21.Jul.2020

Beč -- U Austriji će od petka ponovo biti obavezno nošenje maski u supermarketima, bankama i poštama, saopštila je vlada..."Odlučili smo da nošenje maski ponovo bude obavezno u supermarketima, bankama i poštama kako bismo zaštitili rizične osobe", rekao je na konferenciji za novinare kancelar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.